Αρχική
Εικόνα: Πέτρος Ρούσσος

Πέτρος Ρούσσος

Καθηγητής
Εργαστήριο Δενδροκομίας
2105294596
2105294592
roussosp@aua.gr
http://www.aua.gr/roussos/Roussos/index.php

Ο Δρ. Πέτρος Α. Ρούσσος γεννήθηκε στην Πετρούπολη Αττικής. Τελείωσε το 3ο Λύκειο Πετρούπολης και επέτυχε στις πανελλήνιες εξετάσεις το 1990 στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με σειρά κατάταξης 6ος. Αποφοίτησε το 1995 με βαθμό 8.31. Καθ' όλα τα χρόνια σπουδών ετύχαινε υποτροφίας επίδοσης από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ενώ βραβεύτηκε και με το Χρυσοχέρειο Βραβείο για τις επιδόσεις του στα μαθήματα του εργαστηρίου Δενδροκομίας. Το 1996 ξεκίνησε το διδακτορικό του στο Εργ. Δενδροκομίας του ΓΠΑ με επιβλέπων τον Καθ. κ. Κων/νο Ποντίκη, με θέμα "Παράγοντες που επηρεάζουν τον in vitro πολλαπλασιασμό της ελιάς ποικιλία Κορωνέικη". Το 2001 εξετάστηκε με επιτυχία στο διδακτορικό του και αναγορεύτηκε Διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών. Το 2002 προσελήφθη στην εταιρεία Χελλαφάρμ στο τμήμα Εγκρίσεων και Πειραματισμού, όπου διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθυντής μελετών του πιστοποιημένου εργαστηρίου για εκτέλεση γεωργικών πειραμάτων κατά GLP μέχρι και το 2006, οπότε ανέλαβε καθήκοντα Λέκτορα στο Εργ. Δενδροκομίας του ΓΠΑ. Το 2010 ορκίσθηκε Επίκουρος καθηγητής στο οικείο Εργαστήριο. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια καθώς και σε ελληνικά συνέδρια και έχει διακριθεί ως κορυφαίος κριτής για το 2006 του διεθνούς περιοδικού Scientia Horticulturae. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας των διεθνών περιοδικών Emirates Journal of Food and Agriculture, American Journal of Experimental Agriculture και Dataset Papers in Agriculture. Έχει επιβλέψει πάνω από 30 πτυχιακές εργασίες και δύο μεταπτυχιακές διατριβές. Διδάσκει τα μαθήματα της Δενδροκομίας (Γενικής) και Ειδικής Δενδροκομίας καθώς και το μάθημα του Πολλαπλασιασμού καρποφόρων δένδρων και θάμνων και το μεταπτυχιακό μάθημα "Ανατομική, φυσιολογική και βιοχημική θεώρηση του αγενούς πολλαπλασιασμού των δενδροκομικών φυτών".

Πλήρες Βιογραφικό

Τίτλος Προπτυχιακο/Μεταπτυχιακό Υποχρεωτικό/Επιλογής
Γενική Δενδροκομία Προπτυχιακό Υποχρεωτικό
Πολλαπλασιασμός Καρποφόρων Δένδρων και Θάμνων Προπτυχιακό Υποχρεωτικό
Ειδική Δενδροκομία (Φυλλοβόλα - Αειθαλή) Προπτυχιακό Υποχρεωτικό
Πολλαπλασιασμός Δενδροκομικών Φυτών Μεταπτυχιακό Επιλογής
Ειδική Δενδροκομία (Φυλλοβόλα Καρποφόρα Δένδρα) Προπτυχιακό Υποχρεωτικό
Δενδροκομία (Γενική) Προπτυχιακό Υποχρεωτικό

 

  • Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος «Ο ρόλος των φαινολικών ουσιών στην παρενιαυτοφορία της φιστικιάς (Pistacia vera L.)», Χρηματοδότης: Γραφείο Έρευνας του Γ.Π.Α. (Ειδικός λογαριασμός κονδυλίων έρευνας- 10/5/2001 Αριθ. Πρωτοκ. 8900)
  • Επιστημονικός συνεργάτης στο πρόγραμμα  «Χρήση βουλκανισμένων τεμαχισμένων ελαστικών επισώτρων σε γεωργικές καλλιέργειες» με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθ. κ. Μάργαρη  Νικόλαο, Πανεπιστημίου Αιγαίου (2009-2010).
  • Επιστημονικός Υπεύθυνος  του προγράμματος με τίτλο «Χρήση βουλκανισμένων τεμαχισμένων ελαστικών επισώτρων σε γλαστρικό φυτό». Χρηματοδότης; Ιδιώτης. Συμμετέχουν μέλη του Εργ. Εδαφολογίας και Γεωργικής Χημείας του Γ.Π.Α. και ένας Περιβαλλοντολόγος (Κωδ. ΕΛΚΕ 34.0221).
  • Επιστημονικός συνεργάτης στο πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη βιωσιμότητα της παραγωγής ελαιολάδου», Χρηματοδότης WWF Ελλάς.