Οινολογία
title:
Wine Technology
Διδακτικές Μονάδες:
5
Προπτυχιακο/Μεταπτυχιακό:
Προπτυχιακό
Υποχρεωτικό/Επιλογής:
Επιλογής
Έτος:
5
Εξάμηνο:
9
Ελληνική Περιγραφή:
H σταφύλη ως πρώτη ύλη της οινοποιίας. Ποικιλίες οιναμπέλου και κυριότερες αμπελουργικές περιοχές παραγωγής οίνων της Ελλάδος. Προζυμωτικά φαινόμενα και επεξεργασίες. Αλκοολική ζύμωση. Μηλογαλακτική ζύμωση. Τεχνικές οινοποίησης.
English Decription:
Course description:
The grape as a raw product for wine making. Varieties of wine grape and the principal areas of grape cultivation for wine-production in Greece. Pre-fermentation phenomena and processes. Alcoholic fermentation. Malic fermentation. Wine-making techniques.
Teaching aids: Notes
Examination: Written or oral