Αρχική

Οινολογία

title: 
Wine Technology
Διδακτικές Μονάδες: 
5
Προπτυχιακο/Μεταπτυχιακό: 
Προπτυχιακό
Υποχρεωτικό/Επιλογής: 
Επιλογής
Έτος: 
5
Εξάμηνο: 
9
Ελληνική Περιγραφή: 

H σταφύλη ως πρώτη ύλη της οινοποιίας. Ποικιλίες οιναμπέλου και κυριότερες αμπελουργικές περιοχές παραγωγής οίνων της Ελλάδος. Προζυμωτικά φαινόμενα και επεξεργασίες. Αλκοολική ζύμωση. Μηλογαλακτική ζύμωση. Τεχνικές οινοποίησης.

English Decription: 

 

Course description:

 

The grape as a raw product for wine making.  Varieties of wine grape and the principal areas of grape cultivation for wine-production in Greece.  Pre-fermentation phenomena and processes.  Alcoholic fermentation.  Malic fermentation. Wine-making techniques.

 

Teaching aids: Notes

Examination: Written or oral