Αρχική

Μετασυλλεκτική Μεταχείριση Καρπών & Λαχανικών

title: 
Post-Harvest Handling of Fruit and Vegetables
Διδάσκων 1: 
Χάρολντ Κρίστοφερ Πάσσαμ
Διδακτικές Μονάδες: 
5
Προπτυχιακο/Μεταπτυχιακό: 
Προπτυχιακό
Υποχρεωτικό/Επιλογής: 
Υποχρεωτικό
Έτος: 
5
Εξάμηνο: 
9
Ελληνική Περιγραφή: 

Μετασυλλεκτική Φυσιολογία και τεχνολογία των κηπευτικών.

Αρχές της μετασυλλεκτικής τεχνολογίας των κηπευτικών, οι αιτίες για τις απώλειες κατά τη μετασυλλεκτική περίοδο και το μέγεθος του προβλήματος αυτού. Τα μορφολογικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά των κηπευτικών σε σχέση με τις αλλαγές  στο μεταβολισμό τους μετά τη συγκομιδή. Η ποιότητα των κηπευτικών. Η αποθήκευση φυλλωδών κηπευτικών, άωρων ανθοκαρπών και σαλατικών. Η αποθήκευση και ποιότητα των καρπών των κηπευτικών. Η αποθήκευση των υπόγειων οργάνων. Κρυοτραυματισμοί και ψύξη.

Μετασυλλεκτική μεταχείριση καρπών

Ανατομική δομή των καρπών. Φυσιολογικές αλλαγές κατά την ωρίμανση των καρπών υπό φυσικές συνθήκες. Ποιότητα σε σχέση με προσυλλεκτικούς παράγοντες. Η εφαρμογή των αυξητικών ρυθμιστών σε σχέση με τη μηχανική συγκομιδή των καρπών. Διαλογή- τυποποίηση- συσκευασία καρπών. Στοιχεία τεχνικής συντήρησης των καρπών. Φυσιολογικές διαταραχές των καρπών κατά τη συντήρηση υπό ψύξη. Μεταφορά καρπών. Κανονισμοί που διέπουν την εμπορία των καρπών.

English Decription: 

Course description:

 

(a)  Post-harvest physiology and technology of vegetable produce

1.The principles of post-harvest technology of vegetable produce.  The causes and magnitude of loss during post-harvest handling.

2. Metabolic changes in vegetable produce after harvest in relation to its morphology and physiology. 

3. Vegetable quality.

4. Storage of leafy vegetables, vegetable fruits and underground organs.  Chilling injury and freezing injury.

 

(b)  Post-harvest handling of fruits

1. Fruit structure and anatomy.  Physiological and biochemical changes during the ripening of fruit under natural conditions.  Quality in relation to preharvest factors.  The application of growth regulators for the mechanical harvest of fruits.

2. Selection, standardisation and packaging of fruit.  Methods of fruit storage.

3. Physiological disturbance to fruit during cold storage.  Transport of fruit.  Regulations for marketing.

 

Teaching aids: "Post-harvest Physiology and Technology of Vegetables" by H.C. Passam

"Post-harvest Physiology of Fruits" by H.Tsantili

Examination: Written or oral