Αρχική

Ειδική Γεωργία ΙΙΙ

title: 
Field Crops III (Legumes)
Διδάσκων 1: 
Γιολάντα Παπαθεοχάρη
Διδάσκων 2: 
Ηλίας Τραυλός
Διδακτικές Μονάδες: 
5
Προπτυχιακο/Μεταπτυχιακό: 
Προπτυχιακό
Υποχρεωτικό/Επιλογής: 
Υποχρεωτικό
Έτος: 
5
Εξάμηνο: 
9
Εργαστήριο: 
Ελληνική Περιγραφή: 

Σανοδοτικά (μηδική, τριφύλλια) και καρποδοτικά ψυχανθή (βίκος, φακή, κουκιά, λαθούρι, ρόβη, ρεβίθια, φασόλια, βίγνα, δόλιχος, αραχίδα, σόγια). Για το κάθε φυτό εξετάζονται ειδικότερα τα εξής: Βοτανική ταξινόμηση. Προέλευση και εξέλιξη. Οικονομική σημασία και χρήσεις. Τάσεις καλλιέργειας (διεθνώς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα). Μορφολογία. Ανάπτυξη. Προσαρμοστικότητα (περιβαλλοντικές και εδαφικές απαιτήσεις, ζώνες καλλιέργειας). Τάσεις βελτίωσης (επιθυμητά χαρακτηριστικά, ποικιλίες). Καλλιεργητική τεχνική (εναλλαγή καλλιεργειών, κατεργασία εδάφους, σπορά, ανόργανη θρέψη και λίπανση, υδατικές απαιτήσεις και άρδευση, ζιζανιοκτονία, συγκομιδή). Κυριότεροιεχθροίκαιασθένειες.

English Decription: 

Legumes (forage legumes, grain legumes): Taxonomy, origin and evolution, economic importance and uses, cultivation trends in Greece and globally, morphology, development and physiology, climatic and soil adaptation, cultivation techniques (rotation, soil cultivation, sowing, inorganic nutrition and fertilization, water requirements and irrigation, weed control, maturation and harvesting). Tropical legumes and legumes of Mediterranean origin. Main agronomic issues, pests and diseases.