Ειδική Δενδροκομία (Αειθαλή Καρποφόρα Δένδρα)
Υποτροπικά (Ελιά, Εσπεριδοειδή). Τροπικά (Μπανάνα, Αβοκάντο, Μάνγκο, Παπάγια, Φεϊζόα, Κασιμίροα, Γκουάβα, Μακαντάμια, Ανακάρδιο, Ανανάς, Πασσιφλόρα, Αννόνα, Χουρμαδιά, Κοκκοφοίνικας, Καφεόδενδρο, Κακαόδενδρο, Τεϊόδενδρο, Βραζυλιάνικη καρυδιά, Λίτσι, Μπαμπάκο, Ταμαρίλλο, Φυσαλίδα, Πεπίνο).
Για κάθε είδος ή ομάδα καρποφόρων εξετάζονται: καταγωγή και εξάπλωση. Οικονομική σημασία της καλλιέργειας. Βοτανική ταξινόμηση και οργανογραφία. Επικονίαση και Γονιμοποίηση. Κλίμα, έδαφος, νερό. Πολλαπλασιασμός - Υποκείμενα. Ποικιλίες. Καλλιεργητική Τεχνική. Ωρίμαση, συγκομιδή, συσκευασία.
Course description:
Citrus, olive and tropical fruits: origin and early development, description, production, pollination. Propagation, rootstocks and varieties. Climatic and soil conditions. Planting the orchard. Soil management, pruning, fertilisation and irrigation. Thinning of fruits. Fruit maturation, harvest and storage.
Teaching aids: "Citrus" by C.A. Pontikis
"The Olive Tree" by C.A. Pontikis
Examination: Oral and written