Αρχική

Ειδική Γεωργία ΙΙ

title: 
Field Crops II
Διδάσκων 1: 
Φάλια Οικονόμου
Διδάσκων 2: 
Γιολάντα Παπαθεοχάρη
Διδακτικές Μονάδες: 
5
Προπτυχιακο/Μεταπτυχιακό: 
Προπτυχιακό
Ώρες Θεωρίας: 
3
Ώρες Εργαστηρίου: 
2
Υποχρεωτικό/Επιλογής: 
Υποχρεωτικό
Έτος: 
4
Εξάμηνο: 
7
Εργαστήριο: 
Ελληνική Περιγραφή: 

Αραβόσιτος, σόργο, ρύζι, καπνός και βαμβάκι. 

Για το κάθε φυτό εξετάζονται ειδικότερα τα εξής: Βοτανική ταξινόμηση.  Προέλευση και εξέλιξη.  Οικονομική σημασία και χρήσεις.  Τάσεις καλλιέργειας (διεθνώς και στην Ελλάδα).  Μορφολογία.  Ανάπτυξη. Προσαρμοστικότητα (περιβαλλοντικές και εδαφικές απαιτήσεις, ζώνες καλλιέργειας).  Τάσεις βελτίωσης (επιθυμητά χαρακτηριστικά, ποικιλίες).  Καλλιεργητική τεχνική (εναλλαγή καλλιεργειών, κατεργασία εδάφους, σπορά, ανόργανη θρέψη και λίπανση, υδατικές απαιτήσεις και άρδευση, ζιζανιοκτονία, συγκομιδή).  Κυριότεροι εχθροί και ασθένειες.

English Decription: 

Maize, Sorghum, Rice, Tobacco, Sugar beets & cotton.

 For each plant considered in particular: botanical classification, origin and evolution. Economic importance and uses. Crop trends (internationally and in Greece). Morphology. Growth. Adaptability (environmental and soil requirements, cultivation zones). Reproduction and breeding  (varieties characteristics). Crop techniques (rotation, soil tillage, sowing, fertilization, irrigation, herbicides, harvesting). Pest management.