Αρχική

Εισαγωγή στη Γεωπονία

title: 
Introduction to Agronomy
Διδάσκων 1: 
Γιολάντα Παπαθεοχάρη
Διδάσκων 2: 
Παναγιώτα Παπαστυλιανού
Διδακτικές Μονάδες: 
3
Προπτυχιακο/Μεταπτυχιακό: 
Προπτυχιακό
Υποχρεωτικό/Επιλογής: 
Υποχρεωτικό
Έτος: 
1
Εξάμηνο: 
1
Εργαστήριο: 
Ελληνική Περιγραφή: 

Γεωργία και γεωργική παραγωγή. Ιστορική εξέλιξη της γεωργίας. Προοπτικές της ελληνικής γεωργίας στα πλαίσια της Ε.Ε. αλλά και παγκόσμια. Οικονομική και κοινωνική διάσταση της γεωργίας. Επίδραση της γεωργίας και της γεωργικής παραγωγής στο οικοσύστημα. Αλληλεπίδραση των κυριότερων παραγόντων στην άσκηση της γεωργίας. Ανάλυση του επισιτιστικού προβλήματος του πλανήτη. Συνοπτική παρουσίαση των κυριότερων χαρακτηριστικών της ελληνικής γεωργίας. Κυριότεροι τομείς της φυτικής και ζωικής παραγωγής στην Ελλάδα. Γενικά στοιχεία της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και πώς αυτά επηρεάζουν την ελληνική γεωργία. Κλάδοι γεωπονικής επιστήμης και ρόλος του γεωπόνου.

English Decription: 

Agronomy and agricultural production. Historical survey and perspectives of the Greek agronomy in the EU and globally. Economic and social impact of agriculture. Influence of agricultural activity on the ecosystem. Factor interactions in agricultural practice. Global approach of the food problem. A concise approach to the main characteristics of the Greek agronomy. The main sectors in crop and animal production in Greece. Basic elements of the Common Agricultural Policy and their effects on Greek agronomy. Main branches of agronomy and the role of agronomists.