Αρχική

Τίτλος: Βελτείωση Κηπευτικών και Ανθεκτικότητα

Πηνελόπη Μπεμπέλη
, Ελένη Τάνη
5
8
Εργαστήριο Βελτίωσης Φυτών & Γεωργικού Πειραματισμού
Προπτυχιακό
Επιλογής

1.      Εισαγωγή σε ειδικά θέματα βελτίωσης ανθέων, θαμνωδών και κηπευτικών καλλιεργειών.

2.      Στρατηγική και δημιουργία νέων βελτιωμένων ποικιλιών: Αξιολόγηση και αξιοποίηση βιομετρικών μεθόδων.

3.      Παραγωγή υβριδίων και έκφραση της ετέρωσης στην τομάτα, τη μελιτζάνα, την πιπεριά, το αγγούρι, το κολοκύθι, το πεπόνι, το καρπούζι, το κουνουπίδι, το λάχανο, το κρεμμύδι, κ.λ.π.

4.      Βιοτεχνολογία στην βελτίωση των ανθέων, των θαμνωδών και των κηπευτικών καλλιεργειών (ιστοκαλλιέργεια, σωμακλωνική παραλλακτικότητα, δημιουργία διαγονιδιακών φυτών, κ.λ.π.).